FIN*Iloinen kissala sijaitsee
Kaarinassa Turun kupeessa.
Kasvattajanimi FIN*Iloinen hyväksyttiin FIFe:ssä elokuussa 2007. Kasvatamme kahta luonnonkaunista pohjoista kissarotua, siperiankissoja ja eurooppalaisia lyhytkarvakissoja.

Iloinen kissala pyrkii
kasvattamaan terveitä, sosiaalisia
ja rotustandardin mukaisia kissoja, joiden kanssa on ilo elää. Iloinen kissanpentu on tottunut lapsiperheen vauhdikkaaseen elämään ja hoidettu syntymästä luovutushetkeen suurella rakkaudella ja huolellisuudella.

Kissalassamme asustaa tällä hetkellä neljä kissaa, kollipojat Rasa ja Kissa Jansson sekä tytöt Anis ja Tuulihattu.

Siperiankissa Iloinen Pieni Ruususuu asustaa sijoituksessa kissalan lähipiirissä. Kenties joskus tulevaisuudessa se kehrää Iloinen pentue kainalossaan...

Sekä Iloiset eurooppalaispennut että siperiankissapennut ovat luovutettaessa 12 viikkoisia, rekisteröityjä, eläinlääkärin tarkastamia, kahdesti rokotettuja, madotettuja, mikrosirulla merkittyjä ja sosiaaliseksi kasvatettuja terveitä karvapalloja. Niiden mukana tulevat myös vanhempien terveystodistukset.

Kasvattajan hoito-ohjeita .pdf (1.96MB)
Kissojen hinnoista ja kasvatuskuluista

 

 

 
 

 
 
         
  Siperiankissa on kasvoiltaan nallemaisen lempeän näköinen ja rakenteeltaan tanakka kissa, jonka upea puolipitkä turkki tekee siitä suuremman oloisen kuin mitä se tosiasiassa onkaan. Siperiankissat kehittyvät hitaasti aikuisiksi, kehitys saattaa viedä jopa kolme vuotta. Kissa on samalla myös kauan luonteeltaan joustava ja oppivainen.

Pensashäntäinen siperiankissa on suloinen ja viisas otus, jolla on herkkä ja omistajilleen uskollinen sydän. Se osallistuu perheensä elämään täysin rinnoin ja kehrää nuttu tutisten. Se on ihanteellinen lapsiperheen lemmikki, sillä se nauttii elämästä ympärillään ja ottaa hellyyttä vastaan lähes loputtomiin.

Iloiset siperiankissat
-------------------------
Iloinen Pieni Ruususuu
Alizarin Beautiful Belle

Zigwan's Chaska
Amurin Caleb

Lisää siperiankissoista
-------------------------
Rotuesittely (Incat)
Rotuesittely (Kissaliitto)
Siperiankissan Ystävät ry.
Suomen Siperiankissat ry

 
 

 
 

 
 
         
  Eurooppalainen lyhytkarvakissa on rotu, jossa on tallella tasapainoisena kaikki se, mitä me suomalaisina kissalta odotamme. Peruskissa eurooppalainen onkin sekä ulkoisesti että luonteeltaan. Se ei yleensä ole ylettömän vilkas, ylettömän seurallinen eikä ylettömän puhelias vaan kaikkea sopivasti. Se on uskollinen kumppani, joka kunnioittaa itseään ja kissamaisuuttaan ja osaa siis elellä todelliseen kissatyyliin.

Parhaiten eurooppalaiskissaa kuvaa sana vaatimaton, hyvässä mielessä tietysti. Sen turkki on vaivaton, luonne on yleensä hyvin tasapainoinen, elintavat vaatimattoman leppoisat. Lisäksi eurooppalaiskissa on harmonisen kaunis ilmestys, siinä on kaikki kohdallaan!

Iloiset eurooppalaiset
-------------------------
Iloinen Tuulihattu
Shaman's Bastetinsafiiri

Shaman's Auringonsäde
Kuutuulen Fadila

Lisää eurooppalaiskissoista
-------------------------
Rotuesittely (Incat)
Rotuesittely (Kissaliitto)
Suomen Eurooppalaiskissarengas

   

 
 

 
         
 

Mitä, maksaako kissa?

Kuten rotukoirakin, rotukissa maksaa. Rotukissalla on aina rekisterikirja. Se voi osallistua näyttelyyn oman rotunsa edustajana.

Rotukissan hinta koostuu lähinnä sen kasvatuskuluista. Lisäksi kasvattajat käyttävät paljon aikaa ja näkevät paljon vaivaa hoitaessaan ja sosiaalistaessaan pentuja reippaiksi rotukissoiksi. Alla hiukan lueteltuna niitä kuluja, joita kasvattajalla pennuista on.

-------------------------

Kasvattajaksi ryhtyminen
Kasvattajanimen hankinta, kasvattajanimi on maksullinen. Kasvatustasoisen rotukissan hankinta rodusta riippuen. Kasvattaja neuvoo ja ohjaa kissan hoidossa ja mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Opastamme mielellämme myös pennun uuden omistajan näyttelytoimintaan mukaan vaikkakin meillä itsellämme on perhesyistä ollut nyt todella vähän aikaa näyttelyille.

Astutettavien kissojen terveys
Testit tehdään asiantuntevalla eläinlääkärillä, toisinaan useampaan kertaan. Kaikista tehdyistä testeistä on todistus.

 • sydän- tai munuaisultra
 • sienitestit aika-ajoin
 • mahdolliset geenitestit (naamiogeeni)
 • virusmääritykset verestä aina ennen astutusta
 • veriryhmän määritys
 • rokotukset
 • säännölliset madotukset
 • raskauden aikainen ultraus tarvittaessa
 • tunnistusmerkintš mikrosirulla
 • Astutus
  Astutettavien kissojen näyttelyttäminen
  + matkakulut
  Astutusmaksut. Ns. hyppymaksu kollin käytöstä ja lisäksi sovittu summa jokaisesta syntyvästä pennusta kollin omistajalle. Lisäksi tulevat treffien järjestelykulut, esim. kissojen kuljetukset joskus kaukaakin.

  Pentujen hoito
  Laadukas ruoka joka päivä luovutukseen asti sekä pennuille että emolle. Sis. eläinkaupan laadukas kuivamuona, tuore märkäruoka, raakaa lihaa tai kalaa päivittäin. Lisäksi mm. Kermaviiliä ja kananmunankeltuaisia, pentukissalle tarkoitettua maitoa, kalsiumjauhe, vitamiinitabletit.

  Pentujen matolääkitykset 3 krt pentuviikkojen aikana.

  Rokotukset noin 6 viikon ja 12 viikon iässä eläinlääkärillä, kissarutto&kissaflunssa.
  Jokaisen pennun terveystarkastus ja siitä eläinlääkärin todistus.

  Rekisteröintimaksut ja usein vielä pentujen viemiset uusiin koteihinsa.

  Kysy hintatietoja pennuistamme suoraa meiltä!


   
   

   
   

  www.ainoan.com is the headquarters of FIN*Iloinen © 2007
  all content and graphics KallioLeiwo Enterprises unless otherwise noted


  JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com