FIN*Shaman's Auringonsäde
alias Anis aka. Anisum Piippiip
EUR n 23
 

oma sivu
testit   pennut baby talk albumi  
         
 

 

Shaman's-pentue suloisia eurovauvoja syntyi 19.11.07!

Shaman's B-pentualbumi 1911-281207
Pentualbumi II 050208>
Pentuesittely


Pentueen kasvattaja on Satu Ala-Kokko ja kollina raamikas ruskeatiikeriurho FIN*Katinhännän Morden Magneto (om. & kuvat S. Jämsen).

Pentutiedustelut:
Satu Ala-Kokko
Shaman's cattery

-------------------------

090208

Vaiheikkaat pentuviikot hujahtivat ohi yhdessä sateisen talven kanssa. Aika on kulkenut siivillä leikkien, hellitellen tai vaan katsellen kissanpentujen suloisuutta.

Kaikille meille ensimmäiset kotona kasvaneet pennut ovat olleet elämys ja jokainen niistä vie palan sydämistämme mukanaan. Mutta reippaat terveet pennut on kiva luovuttaa koteihin, jossa niitä kovasti odotetaan!

Kiitos Satulle mutkattomasta yhteistyöstä!

Iloisen kissalan omistukseen jäi pentueesta sinitiikeri tyttö Safiiri alias Pisara alias Pisko-sisko elikkä yksinkertaisesti Tippa. Shaman's jalokivien tarina ei siis lopu meidän osaltamme tähän, vaan jatkoa seuraa Pisaran omalla sivulla Iloisissa merkeissä.

Pisaran voit tavata TUROKin näyttelyssä Turussa pääsiäisenä 23.3.2008!

-------------------------

200108

Satun Shaman's B-pentue on saavuttanut kahden kuukauden iän!

Euroviisikko on ollut meille, sijoituskodin väelle, työlään ja huolentäyteisen alun jälkeen valtava ilo. Aamulla ensimmäiseksi jokainen ihminen tervehtää jokaisen pennun ja illalla viimeiseksi pikkuiset saavat hellät hyvänyön toivotukset. Eikä siinä välissä taida kukaan meistä hetkeksikään unohtaa nappuloiden olemassaoloa.

Leikittäjiä ja sylittelijöitä pennuille riittää joka lähtöön. Lapset ja pennut ovat ylimpiä ystäviä keskenään. Myös isot kissat tempautuvat helposti pentutunnelmaan mukaan ja välillä häntiään pörhistelevät ja hyppytaitojaan esittelevätkin leikin tohinassa kaikki, jopa emokissa Anis!

Pennut ovat huolettomia ja rohkeita tassuttajia. Niiden vierellä saa huudattaa imuria tai porata reikää seinään: niitä ei pelota mikään! Ihmisen käsittelyssä ne useimmiten muuttuvat "tiskiräteiksi", reporankarennoiksi. Niiden elämä on ihanaa.

Kasvattaja, Ville-isukki sekä kaikki asianosaiset saavat kyllä olla tyytyväisiä. Bastetin jalokivet sulattavat joka sydämen!

-------------------------

181207

Shaman's Bastetin jalokivet ovat ihanassa iässä. Ne painivat keskenään ja testailevat tassuillaan täppäillen kaikkea mahdollista. Ne ovat oppineet käymään hiekkalaatikolla pissalla ja vimmattu kuopan kaivaminen on sitä parasta ajanvietettä.

Ruokakuppi on ollut tarjolla joitain päiviä, mutta toistaiseksi sen yli vaan tassutellaan. Emon syömistä pennut tuijottavat kyllä pää kenossa, joten arvelisimme ruoankin syvimmän olemuksen pian valkenevan.

Kun pentuhuoneen lattialle istuu, kiipeävät kaikki pienet kilvan syliin ja köllähtävät siihen tassut kohti kattoa nauttimaan huomiosta ja hellyydestä. Siinä viisi pientä silmäparia sitten napittaa ylöspäin ja koko syli hurisee.

-------------------------

081207

Aniksen ihanat pikkushamaanit ovat kasvaneet kohisten. Ne piipertävät jo pesän ulkopuolelle, mikä silmin nähden huolestuttaa Anis-emoa. Niinniin, vanhemmuus on yhtä luopumista ;).

Anis hoitaa lapsukaisiaan antaumuksella. Se on osoittautunut erittäin vahvavaistoiseksi emoksi. Siitä johtuen ihmisväen täytyy muistaa esimerkiksi riittävän usein vaihtaa pesän petivaatteet putipuhtaisiin, tai Anis alkaa siirrellä vauvojaan tuoksuttomaan paikkaan.

Ihailemme sekä pentujen vauhdikasta kehitystä että hurmaavia ikiomia luonteita. Jokainen on oma jalokivensä ominaisuuksineen. Kämmenelle nukahtava kehräävä, terve, persoonallinen ja tomera pikkupentu on ehkä parasta, mitä kissalan arjessa voi olla!

-------------------------

291107

Taas yksi on joukosta poissa. Kaunis ja hyvin tähän saakka kasvanut tyttöpentu, Timantti, menetti yhtäkkiä voimansa ja menehtyi, vaikka kaikki mahdollinen pennun pelastamiseksi tehtiin.

Sekä kasvattajan että sijoituskodin suru on suuri, toivoimme menetysten olevan jo ohi. Osa pennuista oli kuitenkin liian pieniä syntymään, kun keisarileikkaus oli Aniksen säästämiseksi tehtävä, ja seuraus on tämä. Luonnon suunnitelmat ovat suuremmat kuin meidän.

Suuresti rakastettu ja ekstrahoivattu B-pentue kasvaa ja kehittyy nyt tasatahtiin ja ensimmäisten silmät ovat jo auki!

-------------------------

251107

Kaikesta uurastuksesta, hoivasta ja hellyydestä huolimatta Shaman's-pentusia on jäljellä vain kuusi. Huoli on ollut suuri ja marraskuussa surullinen väri. Kääntöpuolena on onneksi ilo kuuden tomeran veijarin selviytymistarinasta.

Piiperot ovat täydellisiä nenästä hännänpäähän! Ne saavat nauttia kovia kokeneen emon maidosta ja huolenpidosta. Lisämaito maistuu tuttipullosta innokkaasti lutkuttaen. Me ihmiset saamme jo nyt nauttia pienistä kehräyksen hurahduksista käsitellessämme pentuja. Mitä näistä jalokivistä vielä tuleekaan!

-------------------------

231107

Aniksen emovietti hyrähti viimein käyntiin eilen ja kunto kohenee vähitellen. Maitoakin tihkuu, mikä on tietysti aivan riemuvoitto!

Yksi pieni leijonavauva ei jaksanut taistella ilman emon hoivaa vaikka kaikkemme teimme ja yhden suloisen jalokiven vuoksi on sydän vielä syrjällään. Muut pennut ovat selviytyneet loistavasti ja kasvavat kohisten. Olemme aivan eurovauvojen pauloissa, kauniimpia ja puuhakkaampia eivät voisi olla!

-------------------------

201107

Kädet ovat kirjaimellisesti täynnä kissanpentuja! Shaman's B-pentue tuli maailmaan dramaattisesti leikkauksella sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Emo on liian kipeä hoitaakseen pentuja, joten koko joukkoa ruokitaan ja "nuollaan" ihmisvoimin. Ruskeatiikeripariskunta sai aikaiseksi rusketiikereitä, mustia ja yhden sinitiikeripennun. Monikkomuodoista jokainen osannee laskea, ettei ultrassa veikattu kolme pentua ihan riitä...:D

-------------------------

181107

Tänään on Aniksen ensimmäinen mahdollinen laskettu aika. Synnytys tuntuu olevan jo ihan nurkan takana, merkit ovat selvät. Muiden kissalan kissojen varovaisesta käytöksestäkin näkee, että jotain juhlallista on tapahtumassa.

Täällä ja Shaman's -kissalassa toivomme kaikki sydän pamppaillen Anikselle voimia koitokseen.

-------------------------

191007

Aniksella onkin pikkuisia Shaman's-killejä mahassa! Tai pikku-Villejä? Lähetimme Villelle silityksiä ja suukkoja ja daddy-to-be saa kuulemma herkkuja tänään palkkioksi uro(s)työstä.

Anis voi hyvin ja alkuraskauden kiukkuisuus alkaa laimeta. Pesää puuhastellaan lastenvaatelaatikkoon. Marraskuun viimeistä viikkoa odotamme kaikki jännityksellä.

-------------------------

190907

Anis on ollut Villeä tapaamassa Helsingissä ja kyllä nyt on vaikea olla olematta toiveikas!

Emokandidaatti syö ja nukkuu, syö ja nukkuu, syö ja... Lisäksi neiti on ihmeesti muuttunut keskipaksuksi jo nyt! Tietysti on mahdollista, että pyöristyminen johtuu alituisesti syömisestä ja nukkumisesta, mutta tuskin sentään pelkästää siitä! Toivomme...

Anis on ottanut viime aikoina tavaksi nukkua bassorummun päällä parvekkeella, jossa Paulin rumpusetti odottaa uutta sijoituspaikkaa. Minkähänlaisia bongoja ja tomtomeita sun muita rummun päällä kasvaneita rumpalivauvoja Anis maailmaan putkauttaa?

-------------------------
Shaman's kissalan sivut
Katinhännän X-Men -kasvatit

 

 
 
     
 
www.ainoan.com is the headquarters of FIN*Iloinen © 2007
all content and graphics KallioLeiwo Enterprises unless otherwise noted
page last updated 070907


JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com